StoryEditorOCM

"Uloženo je 300 tisuća kuna za popravak dva mula na Škardi koja ima točno nula stanovnika, a vezovi u naseljima, kao u Šimunima, se urušavaju!"

Piše Zadarski.hr
23. veljače 2023. - 11:08

- Stanje komunalnog veza u Šimunima na Pagu je u izrazito lošem stanju. Županijska lučka uprava je preuzela upravljanje nad lučicom te poslala ugovore za komunalne vezove, a nisu osigurali minimalne uvjete: sidreni sustav ili užad. Zašto su ugovori podijeljeni bez osigurane osnovne infrastrukture? - upitala je u četvrtak na Županijskoj skupštini vijećnica Helena Mikulandra.

- Što se tiče cijena komunalnih vezova, za većinu lučica one su skočile i do 100 posto, dok ste vi, župane netom prije, lokalnim medijima govorili da ste protiv takvih poskupljenja. Razumljivo, za one u čiju infrastrukturu je ulagano, no u mnoge nije - npr. Novigrad i mnoge manje lučice. Pritom je zanimljiva prioritizacija ulaganja Županijske lučke uprave – npr. uloženo je 300 tisuća kuna za popravak dva mula na otoku Škarda koje broji ukupno nula stanovnika, dok se komunalni vezovi u naseljenim mjestima urušavaju - ustvrdila je Mikulandra.

19. travanj 2024 07:45