StoryEditorOCM
KalelargaDANIEL RADETA

‘Unatoč pokušajima opstruiranja osnivanja Centra za mlade od strane HDZ-a i Akcije mladih, Radna skupina uspješno privela kraju svoj dio obaveza‘

Piše Zadarski.hr
5. ožujka 2024. - 14:52

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Zadar Daniel Radeta uputio je priopćenje za javnost povodom osnivanja zadarskog Centra za mlade.

- Unatoč pokušajima opstruiranja osnivanja Centra za mlade od strane HDZ-a i Akcije mladih, Radna skupina na čelu s Markom Vučetićem uspješno je privela kraju svoj dio obaveza.

Sada je na redu gradonačelnik Branko Dukić da predloži akt o osnivanju ustanove na čijem čelu, u svojstvu v.d. ravnateljice, će biti Maja Šimić. 

Dakle, ne postoji niti jedna prepreka da se na jednoj od idućih sjednica potvrdi ono što je Radna skupina napravila i izglasala.

Ukoliko se bude poštovala procedura i model koji smo predložili, možemo očekivati i službeno otvorenje Centra za mlade već krajem lipnja, to jest početkom srpnja u ovoj 2024. godini, uvažavajući sve pozitivne propise i zakonske akte.

Sve ostale rasprave u javnom prostoru i ignoriranje donesenih odluka, nemaju niti će imati veze s interesima grada i mladih, ali će zato imati veze s politiziranjem, destruktivnim politikama i opstrukcijama u svrhu predizbornih promidžbenih aktivnosti i stranačkih interesa. 

Vrijeme je da takvi zašute i pruže šansu mladima i budućem Centru kojeg čekamo 30 godina! - naveo je Radeta u priopćenju.

27. travanj 2024 09:57