StoryEditorOCM
KalelargaGOTOVO JE!

Upravno vijeće razriješilo Ivicu Erlića s mjesta ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu! Imenovana je i nova vršiteljica dužnosti...

Piše I.Ivanac
14. siječnja 2022. - 13:42

Upravno vijeće razriješilo je Ivicu Erlića s mjesta ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije i to zbog nedavno podignute kaznene prijave zbog širenja u prenošenja zarazne bolesti.

O ovoj odluci raspravljalo je pet članova Upravnog vijeća: Franka Krajnović, Tajana Buljat, Ivica PinturAntun Čačić te predsjednik Šime Rušin

Kako doznajemo, od pet članova vijeća, četvero je glasalo "za" Erlićevu smjenu, dok je Antun Čačić, inače glavni tehničar ZZHM-a, ostao "suzdržan". 

Predsjednik UV-a je također, zbog navoda Erlića koji je kazao da je na hitni prijem išao sukladno dogovoru s doktorom Mladenom Oluićem, inače Erlićevim zamjenikom te Čačićem, zatražio njihova očitovanja o događaju. 

Za vršiteljicu dužnosti ZZHM-a postavljena je Ivana Šimić, dosadašnja šefica računovodstva. Kada je u pitanju glasovanje za novu v.d. ravnateljicu, svi su ponovno bili "za", osim Čačića koji je i prilikom ovog glasovanja ostao "suzdržan".    

- Ostankom na ravnateljskoj funkciji u svjetlu posljednjih događaja, Upravno vijeće smatra kako bi se Zavodu nanijela nenadoknadiva šteta, vezana za ugled institucije, a pogotovo što bi ostanak značio odobravanje učinjenog djela te izbjegavanje odgovornosti u vremenima kada je zdravstvena ugroza omela svim građanima normalan život. Napose moramo uvažiti činjenicu da se u konačnici radi o zdravstvenoj ustanovi koja bi prvenstveno svojim primjerom trebala pokazati kako se treba odgovorno nositi s pandemijom, te bi svaki postupak drugačiji od ovoga bacio ljagu na sve požrtvovno medicinsko i ostalo osoblje unutar Zavoda koje svakodnevno ne štedeći sebe i svoje zdravlje, stoji na usluzi građanima naše Županije, kazao nam je predsjednik Rušin. 

Podsjetimo kako je Erlić od strane policije zaustavljen zbog razgovora na mobitel, a prilikom ispisivanja kazne, policajci su otkrili i da je kršio mjeru izolacije jer je pozitivan na koronavirus. Javnost je za taj novi skandal ravnatelja zadarske Hitne saznala zahvaljujući predsjedniku županijske organizacije SDP-a Juri Zubčiću.

Policija je zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti, nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, a u svom su priopćenju istaknuli i kako se kriminalističko istraživanje i dalje nastavlja. 

24. travanj 2024 01:50