StoryEditorOCM
KalelargaDVA MILIJUNA EURA

Uskoro bi trebao biti raspisan natječaj za izgradnju prve grobne cjeline u Crnom, uređuju se tri grobna polja s preko 400 grobnica

Piše I.I.
10. lipnja 2023. - 21:06

Na stranicama Grada Zadra objavljeno je javno savjetovanje uoči raspisivanja natječaja za izgradnju grobnica na novom gradskom groblju u Crnom. Procijenjena vrijednost radova iznosi dva milijuna eura (bez PDV-a).

Tvrtka koja bude bude dala najpovoljniju ponudu na natječaju će trebati prvu grobnu cjelinu koja se sastoji od tri grobna polja 

Gropno polje V imat će 124 grobnice, a grobna polja VI i VIII po 146 grobnica.  

Radovi na izgradnji grobnica moraju biti napravljeni u roku od 27 mjeseci od potpisa ugovora.

Trenutne radovi na groblju, koji obuhvaćaju izgradnju ispraćajnice, pristupne ceste, parkinga, lagune za oborinske vode, trafostanice i dio puta oko groblja, teške 25 milijuna kuna, provodi zajednica tvrtki PE-VLA-KU koju je angažirao Grad Zadar.

Novo gradsko groblje prostire se na površini od ukupno 33 hektra. Osnovna podjela površina groblja je na vanjski prostor gdje se nalazi prometna i komunalna infrastruktura te na unutrašnji prostor groblja gdje će se nalaziti osam grobnih cjelina (jedna za ukop u zemlju i jedna za slučaj epidemije) te površina za centralne funkcije. Kada se novo groblje u potpunosti izgradi, na njemu će se nalaziti sveukupno 30.198 grobnih mjesta.  

image
Grad Zadar/
image
Grad Zadar/
image
Grad Zadar/

 

04. svibanj 2024 00:31