StoryEditorOCM
KalelargaBEDEMI SE BUDE

Uskoro se otvaraju kiosci na Muraju, Tržnica Zadar otvorila ponude pristigle na natječaju za zakup "kućica", evo koje su cijene nudili ugostitelji

Piše Iva Ivanac
27. svibnja 2023. - 12:33

Tržnica Zadar otvorila je ponude pristigle na natječaju za zakup kioska na Bedemima zadarskih ponuda. Svaki kiosk ima veličinu od deset kvadrata, a dva kioska davala su se u zakup za ugostiteljske objekte po početnoj cijeni od 800 eura dok se kiosk koji služi za trgovinu na malo iznajmljivao po cijeni od 500 eura.

Za "kiosk 1" namijenjen za ugostiteljsku djelatnost pristigle su četiri ponude, najveća ponuda je ona tvrtke Mare trade i iznosi 2.500 eura, zatim UO Feral koja iznosi 980 eura i ponuda tvrtke Last floor koja iznosi 907 eura. 

Za zakup drugog kioska koji je također namijenjen za obavljanje ugostiteljske djelatnosti stiglo je pet ponuda. Najveća ponuda je ona tvrtke Last floor i iznosi 1.158 eura. Tvrtke Direkt dva i Mare trade dale su obje ponudu na 1.002 eura, dok je tvrtka Fit projekt dala ponudu na 950, a UO Feral na 904 eura. 

Kada je u pitanju dio natječaja za kiosk koji će služiti za trgovinu na malo, pristigla je samo jedna ponuda i to obrta Aqua Zadar u iznosu od 840,50 eura. 

Za pomoćni prostor unutar bedema površine 6,5 kvadrata, koji se bio iznajmljivao po početnoj cijeni od 130 eura mjesečno, stigle su dvije ponude. Najveću cijenu dala je tvrtka Mare Trade u iznosu od 250 eura dok je Last floor za 6,5 kvadrata ponudio 130 eura mjesečno. 

Za dva skladišta površine 25 i 8,5 kvadrata koja su se iznajmljivala po početnoj cijeni od 250 i 85 eura te skladište, odnosno rashladnu komoru površine 19 kvadrata po početnoj cijeni od 380 eura nije pristigla niti jedna ponuda.

Iako se za Muraj prvotno htjelo nabaviti deset posebno dizajniranih drvenih kioska, sa svrhom prodaje autohtonih proizvoda, izlaganja i prodaje zanatskih radova te ugostiteljske usluge prodaje tradicijskih jela i pića privremenog karaktera, Grad je na koncu nabavio samo tri dizajnirana kioska. Razlog odustajanja od ostalih sedam kioska bila je previsoka cijena izrade dizajnerski kioska postignuta na dva javna natječaja. 

25. travanj 2024 18:40