StoryEditorOCM
KalelargaVELIKO OKUPLJANJE

Utorak je važan dan za stanovnike Poluotoka: na tribini će sami odlučivati kako će rasporediti novac i kojim projektima će dati prioritet!

Piše L.B.
2. svibnja 2022. - 23:07

U utorak, 3. svibnja, u Osnovnoj školi Petra Preradovića na zadarskom Poluotoku održat će se prva javna tribina u sklopu projekta 'KVARTipo' za područje Mjesnog odbora Poluotok.

Tribina će se održati u školskoj sportskoj dvorani s početkom u 18,30 sati.

- Na raspolaganju nam je 240.000 kuna za male i srednje komunalne projekte, a sredstva će biti utrošena za onaj projekt kojeg vi, stanovnici Poluotoka, odaberete glasanjem na tribini u utorak. Stoga je iznimno bitno da dođete, jer jedino na taj način možemo biti sigurni da će najbitniji projekti biti izabrani za realizaciju - poručili su iz MO Poluotok.

Od 25 prijavljenih projekata, MO Poluotok je prijavio njih 11 među kojima su i dugo iščekivani projekti: obnova parka Kapetanski, uređenje javnih površina poput "Zelenog trga" koje su zapuštene još od 50-ih godina prošlog stoljeća, obnova zapuštenih fasada, uređenje parternog dijela rive, dječja igrališta za svako dvorište, biciklističke staze...

Na tribini će, uz ostale, sudjelovati gradonačelnik Branko Dukić i predstavnici nekoliko gradskih odjela, pa je ovo jedinstvena prilika, kažu iz Mjesnog odbora, da ih upoznate sa svakodnevnim problemima života i rada na području Poluotoka. 

16. travanj 2024 09:15