StoryEditorOCM
KalelargaGOTOVI NALAZI OBDUKCIJE

Utvrđeno od čega je umrla 26-godišnja Veronika Pecolaj - u pitanju bio kruh i mesni doručak!

7. prosinca 2019. - 15:10
kolaz-jusup

Obdukcija tijela Veronike Pecolaj, koja je u četvrtak nešto prije 23 sata pronađena mrtva u stanu doktora Gorana Jusupa u Obrovcu, potvrdila je da se 26-godišnjakinja ugušila hranom. Nakon što im je Županijsko državno odvjetništvo u Zadru izdalo nalog, obducenti Odjela patologije splitskog KBC-a konstatirali su da je smrt nastupila udisanjem želučanog sadržaja, a neslužbeno doznajemo da se 26-godišnja Pecolaj ugušila - kruhom i mesnim doručkom.

Iako je za vrijeme nesretnog događaja dr. Jusup bio u stanu, nije uspio spasiti nesretnu Veroniku jer se nalazio u drugoj sobi. Policiju je pozvao susjed koji vidio doktora na stepeništu kako lupa po vratima susjeda i traži pomoć.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo, zadarska je policija zaprimila iste večeri u 22.30 sati. Ženska osoba policiji je javila da je Veroniki zapeo komadić kruha u grlu. Izlaskom Hitne pomoći na mjesto događaja, dežurni je liječnik u 23 sata i osam minuta konstatirao smrt

Doktor Jusup je u petak bio na razgovoru u policiji kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog, kako se pokazalo, nesretnog slučaja. Policiji je ispričao da je bio u susjednoj sobi kad je iz kuhinje čuo pad i potom hroptanje. Dotrčao je do Veronike koja se gušila. U ustima je imala komade kruha. Pokušao ih je izvaditi, ali nije uspio.

Nekadašnji ugledni obrovački liječnik dr. Goran Jusup i njegova medicinska sestra dospjeli su u fokus javnosti u travnju kada su novinari emisije "Provjereno" svjedočili o njihovom skandaloznom odnosu prema pacijentima i kompletnom raspadu sustava u njegovoj ambulanti. Jusup je šokirao javnost svojim bizarnim nastupom u prilogu za "Provjereno", a jednaku nevjericu izazvala je mlada Veronika, koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra, iako je rekla da ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu. Otkriveno je da nema licencu za rad Hrvatske komore medicinskih sestara.

- Ona je medicinska sestra, može se reći da mi je i zaručnica. Fakultet nema, ali ima srednju školu, što je sasvim dovoljno za posao sestre ili zidara - izjavio je dr. Jusup tada pred kamerama.
On je izgubio koncesiju za rad preko HZZO-a zbog brojnih pritužbi pacijenata na njegov rad.
Otkad je HZZO raskinuo ugovor s dr. Jusupom na natječaj za doktora opće prakse, koji bi trebao preuzeti njegovu ambulantu dosad se još nitko nije javio.

Doktor Jusup i Veronika živjeli su zajedno u stanu gdje je dr. Jusup u četvrtak pronašao njezino beživotno tijelo.
- Ovo je čisti primjer da su institucije zakazale. Oboje su odavno trebali biti hospitalizirani i a kako to nitko nije napravio, dogodila se stravična nesreća, izjavio je novinarima rođak Veronike Pecolaj.

 

18. travanj 2024 20:20