StoryEditorOCM
KalelargaAFERA ĐAČKI DOM

Ministar Fuchs komentirao slučaj ravnatelja Radoša: "Uvijek me žalosti kad se pojave ovakve nepravilnosti. Županija će napraviti ono što je najbolje"

Piše MGM
6. rujna 2021. - 11:41

Delegacija na čelu s ministrom obrazovanja Radovanom Fuchsom nakon obilsaka Centra Mocire otišli su u posjet u Strukovnoj školi Vice Vlatkovića gdje su nazočili predstavljanju projekta Regionalni centar kompetentnosti u strojarstvu i gdje su dva strukovna kabineta u školi i praktičnu radionicu.

Upravo su tamo novinari upitali ministra da komentira slučaj ravnatelja Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru, Stipice Radoša koji je naplaćivao uslugu karantene turistima zaraženima koronavirusom na svoj privatni račun, pravdajući se da su u tijeku godišnji odmori i računovodstvo Đačkog doma ne radi.

- Kad se pojavljuju afere u sustavu obrazovanja, u cijeloj vertikali, to nije niti lijepo niti ugodno, i to me uvijek izrazito žalosti kad se pojave ovakve nepravilnosti. Znam što radi Županija jer su izrazili što kane poduzeti, tako da se ja neću izjašnjavati dok traje službena istraga i onog časa kad dobijemo podatke u vezi tog slučaja, tad će se Ministarstvo uključiti – istaknuo je Fuchs te zaključio kako vjeruje da će Županija napraviti ono što je najbolje u čitavom ovom procesu.

25. travanj 2024 14:15