StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: NA GRADSKOM GROBLJU

Uz ispraćajnu dvoranu izgrađena nadstrešnica duga 22 metra!

Piše L.B.
28. srpnja 2017. - 23:04
groblje_nadstresnica2-280717

- Izgled zadarskog Gradskog groblja je izgradnjom nadstrešnice znatno poboljšan, a napose u funkcionalnom smislu. Uz zgradu ispraćajne dvorane, gdje je nadstrešnica „izvučena“ prema naprijed devet metara, građani više neće stajati na suncu ili kiši. Drvene obloge izrađene su od smreke, te je natkriveni prostor kvalitetno zaštićeno od vjetra, sunca i kiše, a istodobno je prozračan – kaže Lenko Ugrinić, direktor zadarskih „Nasada“.

„Nasadi“ su na Gradskom groblju dogotovili projekt izgradnje nadstrešnice koja se direktno naslanja na ispraćajnu dvoranu. Slijedi tehnički prijem objekta nakon što bude svježe oličena zgrada ispraćajne dvorane.

Nadstrešnica pokriva oko 214 četvornih metara, duga je 22, a široka devet metara.

- Visinom od čak pet metara zadržali smo dojam prozračnosti i otvorenosti prostora, a istodobno, sa dimenzijama koje nadstrešnica ima, osigurali potpunu zaštitu od kiše i od jakog sunca. Funkcionalnost prostora je potpuna – istaknuo je Ugrinić. Dodao je da je za nadstrešnicu iz proračuna Grada plaćeno 350 tisuća kuna.

Projekt, napravljen još 2014.godine, je izradio Ante Uglešić.

Direktor „Nasada“ naveo je da ovim završeno uređivanje Gradskog groblja, koje se redovito održava od prvih ukopa i izgradnje prvih nadgrobnih spomenika koji datiraju u dvadesete godine 19.stoljeća.

23. travanj 2024 10:12