StoryEditor
KalelargaPOMOĆ U PANDEMIJI

Uz poštivanje mjera zaštite, pripadnici Hrvatske vojske u vojarni u Zemuniku uključili se u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi!

Piše HRZ Zemunik
27. travnja 2020. - 13:04
Uz poštivanje epidemioloških mjera zaštite, pripadnici Hrvatske vojske u vojarni u Zemuniku uključili su se u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi |Hrz

Pripadnici postrojbi Hrvatske vojske iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku Donjem uključili su se u ponedjeljak u humanitarnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Naime, brojni pripadnici Hrvatske vojske u vojarnama diljem Hrvatske sudjelovali su u humanitarnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi kako bi u ovim izvanrednim prilikama zbog pandemije koronavirusa i na ovaj način pružili pomoć potrebitima.

Zapovjednik 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Željko Ninić istaknuo je kako je ovo iznad svega human čin kojim Hrvatska vojska potvrđuje povezanost s hrvatskim narodom.

"Svaka doza prikupljene krvi je dragocjena i može značiti spašeni život te smo pozvani biti solidarni, a posebno u ovim vremenima kada svakodnevno svjedočimo humanim djelima. Ovo je naš doprinos i kap dobrote za  ljude u potrebi", poručio je brigadir Ninić.

Uz pripadnike zrakoplovnih postrojbi 93. krila i Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin", akciji su se priključili i djelatnici Pukovnije protuzračne obrane te ustrojbene cjeline Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman", Zapovjedništva za potporu, Pukovnije vojne policije i Središnjice komunikacijsko-informacijskih sustava.

Akcija darivanja krvi organizira se duži niz godina, a aktivno je uključeno više od 150 stalnih darivatelja, koji se u prosjeku tri puta godišnje odazivaju ovoj humanitarnoj akciji.

I ova akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana je u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Zadar te gradskim društvom Crvenog križa Zadar.

Također, u suradnji sa Zavodima za transfuzijsku medicinu organizirana je ova posebna akcija dobrovoljnog darivanja krvi u vojarnama u Zagrebu, Vinkovcima, Kninu, Petrinji i u Splitu.

28. srpanj 2021 06:40