StoryEditorOCM
KalelargaOD PETARDI I PIROTEHNIKE STRADALO ČETVERO DJECE I JEDAN MLADIĆ

Vadio eksplozivna punjenja, trpao ih u metalnu posudu i teško se ozlijedio!

Piše Zadarski.hr
2. siječnja 2017. - 10:45
petarde.JPG

Tijekom proslave novogodišnjih blagdana, više je osoba zadobilo teške ozljede i opekotine od nestručnog i nepropisnog rukovanja pirotehnikom.

Djevojčici (12) kojoj je na Voštarnici u Zadru petarda pala na glavu i koja je prebačena u bolnicu zadobila je, osim opekotina na tjemenu, ozljedu bubnjića.  

U mjestu Glavica je 15-godišnjakinja vadila sadržaj petarde, uslijed čega joj je petarda eksplodirala u ruci. Zadobila je teške ozljede šake.

U nedjelju oko podne, u Šibenskoj ulici u Zadru, prilikom aktiviranja petarde lakše je, u predjelu prstiju, ozlijeđeno 10-godišnje dijete, a istoga dana poslijepodne, u Ulici Frane Alfirevića u Zadru, prilikom bacanja petarde eksploziji je lakše ozlijeđeno 9-godišnje dijete, u predjelu šake.

Najteže ozljede od pirotehnike zadobio je 21-godišnji Zadranin, koji je na Sinjoretovu, u Ulici Danijela Farlattija, oko 15 sati najprije vadio eksplozivna punjenja iz pirotehničkih sredstava, te je potom time punio metalnu posudu. Cijeli sadržaj je zapalio opuškom cigarete, očekujući vjerojatno pirotehničko čudo, no u „veličanstvenoj“ eksploziji koja se dogodila teško mu je   ozlijeđena šaka.

- Podsjećamo da je od danas zabranjena uporaba pirotehničkih sredstava II i II razreda. Posebno apeliramo na roditelje da pripaze na djecu, koja zbog neiskustva i zaigranosti mogu nastradati upotrebljavajući pirotehniku. Pirotehnička sredstva, iako mogu poslužiti za zabavu, nisu igračke i mogu ozbiljno ugroziti zdravlje i imovinu – poručili su u ponedjeljak iz PU zadarske.

03. svibanj 2024 07:41