StoryEditorOCM
KalelargaOČAJNI GRAĐANI

Vapaj sa Sokinog briga: ‘Već mjesec dana pritisak vode je toliko slab da perilica ne može raditi, tuširamo se po tuđim stanovima, hitno poduzmite nešto‘

Piše Bruno Šoba
7. kolovoza 2024. - 21:39

- Mi smo rubu živaca - započinje nam Martina, Zadranka sa Sokinog briga, kvarta u kojem problemi s vodom traju već neko vrijeme.

Ulice Mihovila Kombola, Ivana Rendića, Ante Topića Mimare i Dragutina Blažekovića danas su bez vode, uopće.

- Već tri tjedna jedva funkcioniramo, pritisak vode je toliko slab da ne možemo koristiti perilicu za rublje. Moramo se tuširati po drugim kvartovima po gradu, kako tko nekoga negdje ima. Ja idem kod svoje mame, susjedi kod nekoga svoga, ne možemo više tako. Jedna od stanara tu je iz drugog grada, ona nema gdje otići.

Ljudi koji žive u prizemlju imaju malo manje lošu situaciju, tamo je pritisak nešto jači, no već od prvog kata pa nadalje, stanje je sve gore.

Kaže nam Martina da već tri godine stanari Sokinog briga trpe neasfaltiranu cestu, da žive u prašini i da su aute porazbijali, ali situacija s vodom zadnja tri tjedna, bez mogućnosti tuširanja pod ovim vrućinama... prevršilo je svaku mjeru!

- Trpimo to tjednima, snalazimo se, kupujemo vodu u velikim bocama od pet litara, odlazimo kod rodbine i prijatelja da se otuširamo. Ali jutros, kad sam se probala otuširati i vidjela da ide doslovno kap po kap, da je gore nego dosad, zaista mi je bilo dosta, prekipjelo mi je - kaže Martina dodajući kako je zube oprala uzevši bocu vode iz frižidera.

- Odmah sam nazvala Vodovod, kažu da su ih zvali već iz kvarta. Pitala sam što će poduzeti, kaže da se strpimo. Još mi kaže da se iz Pfeiffera samo ne javljaju, ne može ih se ni dobiti. Prebacuju lopticu svi na nekoga drugoga, a mi ne znamo što da napravimo, kaže, dodajući da su joj iz Vodovoda u nedostatku drugog savjeta rekli da - nazove novinare!

Pfeiffer je izvođač radova u sklopu projekta aglomeracije Zadar - Petrčane, dakle sve radove koji se tiču vodovoda i odvodnje, izvodi ova njemačka firma.

Iz Vodovoda nisu dali odgovor sve do jutros, 7. kolovoza, dan nakon što su građani kontaktirali njih, pa na njihov savjet nas.

- U ulicama Mihovila Kombola, Ivana Rendića, Ante Topića Mimare i Dragutina Blažekovića izvode se radovi u sklopu Aglomeracije Zadar – Petrčane. Radove izvodi tvrtka Ludwig Pfeiffer Adria GmbH, a nosioc projekta je Odvodnja d.o.o. Zadar. Vodovod d.o.o. Zadar do danas, 06.08.2024.godine, nije imao saznanja o problemima u vodoopskrbi u navedenim ulicama. Jutros je stigla dojava o nestanku vode u Ulici Mihovila Kombola, te je ustanovljeno da je došlo do puknuća provizorija, kojim su potrošači spojeni na vodoopskrbni cjevovod za vrijeme radova na aglomeraciji - odgovor je iz Vodovoda.

U odgovoru još stoji da su tijekom dana (valjda jučerašnjeg op.a.), uspostavili kontakt sa izvođačem radova, tvrtkom Pfeiffer i da je izvođač sanirao puknuće provizorija. Još je rečeno da su naložili izvođaču radova da provjeri zbog čega dolazi do pada tlaka u provizoriju na Sokinom brigu, te da otkloni uzroke.

Građanima na Sokinom brigu je i dalje pritisak vode vrlo slab, jednako kao i zadnja tri tjedna.

17. rujan 2024 14:17