StoryEditorOCM
KalelargaSTIŽU POSLIJEPODNE

‘Vatreni‘ Livaković i Erlić će u 18 sati na Forumu pozdraviti Zadrane, no s njima neće biti Modrić!

Piše Zadarski.hr
19. prosinca 2022. - 10:58
Zadar, 191222. Zadar danas docekuje broncane reprezentativce pa su od strane organizatora doceka u Gradskoj vijecnici i na Forumu predstavnici medija upuceni u tijek dogadjanja. Na fotografiji: Mario Tokic iz zadarske PU, procelnik Ante Curkovic, Neno Stojakovic.Luka Gerlanc/Cropix

‘Vatreni‘ - Dominik Livaković i Martin Erlić - oko 17.30 sati stižu u Zadar, gdje će, kako je predviđeno, u 18 sati sa pozornice na Forumu pozdraviti građane, a među njima neće biti Luke Modrića, Joška Gvardiola, ni Lovre Majera čija je obitelj s Ugljana.

- Luka Modrić se, nažalost, ispričao jer danas ima dogovoren let koji nije mogao propustiti, no siguran sam da će poruke i lijepe želje koje ćemo danas poslati s Foruma doći sigurno i do njega - rekao je pročelnik Ureda gradonačelnika Ante Ćurković u ponedjeljak u Gradskoj vijećnici na konferenciji za novinare koju je održao sa glasnogovornikom grada Borisom Artićem, Mariom Tokićem iz PU zadarske, te Nevenom Stojakovićem.

Istaknuli su kako će ruta s reprezentativcima ići od Bulevara prema Poluotoku, a zbog hladnoće neće biti otvorenog autobusa. Autobus će pratiti policija. Trasa kretanja će biti Put murvice, Zrinsko - Frankopanska, raskrižje Jazine, obala kneza Tomislava, Liburnska obala, Istarska obala, ulica Mihovila Pavlinovića do Foše.

– Promet će se odvijati u privremenoj regulaciji, vidjet ćemo za Poluotok hoćemo li raditi neku još dodatnu privremenu regulaciju, ali na svim ovim raskrižjima će biti privremena regulacija, ne bi trebalo biti otežanog prometa. Savjetujemo da građani postupaju po uputama nadležnih službi, nazočnost vrlo malo djece, trudnica, starijih osoba s otežanim kretanjem i kroničnih bolesnika, izbjegavanje penjanja na krovišta okolnih zgrada, stupove javne rasvjete. Neka se suzdrže od uporabe pirotehnike, konzumacije alkohola, koristiti javni prijevoz i dislocirana parkirališta. Građani koje dolaze trebaju pribjegavati korisiti parkirališta u drugim dijelovima grada, a  javno okupljanje bit će snimano - rekao je Mario Tokić iz PU zadarske.

Program dočeka koji će se odvijati na pozornici ispred crkve sv. Marije najavio je Neven Stojaković. Program na Forumu počinje već u 16 sati DJ glazbom. U 17 sati nastupit će Duje Stanišić i bend Breskvica. Pola sata kasnije Ivica Sikirić Ićo, nakon čega se oko 18 sati očekuje dolazak igrača na pješački prijelaz na kraju šetnice, a 18.15 stići će na pozornicu.

Program na pozornici u kojem će zajedno sudjelovati igrači i glazbenici, te grupa Forum i Mladen Grdović vodit će Frano Ridjan. 

Zadrani se mole da na doček ne kreću osobnim vozilima.

18. travanj 2024 16:43