StoryEditorOCM
4 kantunaVIDEO: BORBA TRAJE

Vatra još nije pod kontrolom: vatrogasci ne mogu ugasiti tinjanje debelih greda. Velika šteta na poslovnim prostorima Grada Zadra i drugih vlasnika

Piše Zadarski.hr
15. lipnja 2021. - 14:33

Oko 14.15 sati vatrogasci još nisu zaustavili širenje požara na Narodnom trgu. problem je zaustaviti tinjanje vatre u debelim i starim gredama. vatrogasci su se popeli na susjednu višu zgradu i polijevali krovište koje je na više mjesta urušeno, kao i strop ispod njega.

Šteta na zgradi je velika, a ono što nije zahvatila vatra, oštetila je voda gasitelja, tako da će obnova zgrade biti dugotrajna i skupa.

Cijelo prizemlje zgrade - i prema ulici Mihovila Klaića i prema ulici Elizabete Kotromanić - poslovni su prostori u vlasništvu Grada Zadra. Vlasnici trgovina su istrčali iz svojih prostora i nastavili promatrati kako vatra guta njihovu imovinu. Među njima su na trgu bili i djelatnici gradske uprave koji vode brigu o gradskoj imovini i poslovnim prostorima.

- Teško je još uvijek govori o procjenama, ali trošak popravka će biti velik. Ne samo za nas, nego za sve vlasnike i korisnike zgrade. Nažalost, ovakve se stvari događaju... - komentirali su zabrinuto.

19. travanj 2024 17:52