StoryEditorOCM
KalelargaPREVRTLJIVO VRIJEME

Već sutra promjena vremena! Pogledajte prognozu za iduće dane i vikend, u Dalmaciji olujan vjetar, a onda ‘okreće‘

Piše PSD
11. siječnja 2023. - 09:16

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana? Danas barem djelomice sunčano, uz hladno jutro, osobito na kopnu, dok će na Jadranu još biti bure i sjevernog vjetra, na otvorenome i sjeverozapadnog.

U četvrtak pak prolazno naoblačenje s mjestimičnom kišom, u gorju i snijegom, kojeg bi ponegdje moglo biti i u nizinama.

U petak i subotu uglavnom suho te ponovno barem djelomice sunčano i toplije, uz većinom umjereno jugo i jugozapadnjak, a od nedjelje promjenjivo, mjestimice s kišom, sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremio mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Za srijedu meteorolog prognozira sunčano vrijeme na sjevernom Jadranu i u gorju. Uz obalu će ujutro puhati umjerena do jaka bura, a zatim prema otvorenome moru sjeverni vjetar. Jutro u gorju hladno, uz mraz i temperaturu zraka od -5 do -2 °C, dok će uz obalu biti između 2 i 5 °C. Najviša dnevna u gorju oko 6 °C, na moru između 11 i 13 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano, ali i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni i sjeverozapadni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 3 °C, uz obalu između 6 i 8 °C, a dnevna od 9 do 14 °C.

Podjednaka temperatura bit će i na jugu Hrvatske, uz prevladavajuče sunčano, samo ponegdje uz povećanu naoblaku. Puhat će umjeren, prema otvorenome moru i jak sjeverozapadni vjetar.

U nastavku tjedna promjenjivo

"U četvrtak u unutrašnjosti prolazno naoblačenje, mjestimice s kišom, u gorju susnježicom i snijegom, kojeg ponegdje može biti i u nizinama. U petak i subotu promjenjivo oblačno, a ponegdje su moguće i slabe oborine, i to uglavnom u gorskim krajevima. Temperatura zraka u postupnom porastu.

Na Jadranu u četvrtak promjenjivo oblačno, mjestimice uz malo kiše. U petak i subotu uglavnom suho i barem djelomice sunčano. U četvrtak će puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, a zatim će okrenuti na jugo", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

08. svibanj 2024 16:51