StoryEditorOCM
KalelargaOČAJNA ČITATELJICA

Već tri godine susjedove fekalije slijevaju joj se u dvorište kuće, obraćala se gradskim vlastima i Odvodnji - svi "peru ruke", a iz crne jame curi...

Piše Zadarski.hr
11. veljače 2021. - 18:31

Iz Ulice Nikole Šopa koja vodi prema trgovačkim centrima Bauhaus i Supernova, javila nam se čitateljica Kristina Režan, očajna zbog problema kojega ne može već dugo riješiti, a koji ugrožava zdravlje nje i ostalih ukućana obiteljske kuće.

- Ne znamo više kome i kako se obratiti. Susjedova septička jama izlijeva se do ulaznih vrata naše kuće. Taj problem traje već preko godinu dana. Obratili smo se nadležnim institucijama koji tvrde taj problem nije u njihovoj nadležnosti, te nas šalju od vrata do vrata. Crna jama se izlijeva na cestu koja je javna površina i  spušta se u naše dvorište. Ne znamo više kome se obratiti, zato vas molimo za pomoć pa možda napokon netko i odreagira - poručila nam je Kristina.

Ona nas je zbog istog problema kontaktirala i 2018. godina, ali ga do sada nije riješila. Fekalije i dalje izviru ispod zida koji se nalazi uz javnu prometnicu, te se slobodnim padom slijevaju u njeno dvorište. Do sada se obraća Komunalnom odjelu Grada Zadra i Odvodnji, ali kako tvrdi, svi "peru ruke" uz objašnjenje da to nije u njihovoj nadležnosti, te da pokrene privatnu tužbu.

- Susjed tvrdi da jama nije njegova, institucije tvrde da nije u njihovoj nadležnosti. Ne znamo što više učiniti osim zatražiti pomoć preko medija jer ovo dalje nema nikakvog smisla - kazala je ogorčena čitateljica.

Može li joj itko pomoći?

26. travanj 2024 18:11