StoryEditorOCM
KalelargaPOMORSKA NESREĆA

FOTO&VIDEO: Policija je sinoć kod Molata spasila dvojicu zadarskih ribara! Zapovjednik Grancarić: "Plutali su držeći se za frižider"

Piše IN
8. listopada 2020. - 22:38

Zapovjednik ophodnog broda "Škabrnja" Franko Grancarić objasnio je nakon dolaska u Zadar kako su pronašli dvojicu ribara u dobi od 62 i 52 godine..

Kad su nakon poziva iz Nacionalne središnjice stigli na lokaciju između otoka Molata i Sestrunja za koju su pretpostavili da je mjesto nesreće primijetili su neke kante kako plutaju u moru. Pažljivo su obilazili akvatorij i sedam-osam puta gasili motore ne bi li čuli ako netko iz mora doziva u pomoć. U potragu za stradalim ribarima bili su se već uključili i neki civili. U jednom trenutku su čuli dozivanje i uz pomoć reflektora su uočili dvojicu ljudi kako plutaju u moru držeći se za plutajući hladnjak. Bilo je oko 22 sata, a ribari su u moru tada bili oko dva sata.

Podigli su ih na brod i utoplili dekama. Potom su krenuli prema Zadru i usput pozvali hitnu pomoć koja ih je dočekala na Branimirovoj obali. Evo izjave zapovjednika Grancarića...

 

RANIJE

U pomorskoj nesreći koja se večeras oko 20.40 sati dogodila između otoka Molata i Sestrunja potonula je 12-metarska ribarica u vlasništvu 58-godišnjaka iz Zadra. U trenutku potonuća na brodu je osim vlasnika bila još jedna muška osoba, potvrdili su nam u zadarskoj policiji.

Prije nego što je brod potonuo, iz dosad još nepoznatih razloga, ribari su uputili poziv za pomoć. Iz Nacionalne središnjice za potragu i spašavanje na moru u Rijeci pozvana je zadarska pomorska policija koja je odmah isplovila. Oko 21.50 sati posada policijskog broda "Škabrnja" s tri člana posade pronašla je u moru između Molata i Sestrunja dvojcu ribara kako plutaju.

Prema prvim informacijama, ribari nisu ozlijeđeni, a okolnosti nesreće bit će naknadno utvrđene.

Oko 22.40 stradali ribari su policijskim brodom stigli u Zadar. Na Branimirovoj obali kod benzinske postaje dočekala ih je liječnička ekipa hitne pomoći koja je utvrdila da su obojica prošla bez ozljeda.

15. travanj 2024 18:49