StoryEditorOCM
KalelargaMEĐUNARODNA SURADNJA

Velikoj vijećnici održan prijem dobrodošlice za učenike i nastavnike osnovne škole Theresa Town iz Terézvárosa i domaćine iz OŠ Krune Krstića

Piše Grad Zadar
26. rujna 2024. - 16:23

U Velikoj vijećnici Grada Zadra održan je prijem dobrodošlice za učenike i nastavnike osnovne škole Theresa Town iz Terézvárosa i njihove domaćine iz OŠ Kruna Krstića iz Zadra, u pratnji njihovih nastavnica i ravnateljice Jasmine Matešić.

Sudionike ovogodišnje školske međunarodne razmjene je u ime gradonačelnika Branka Dukića pozdravila pročelnica Upravnog odjela za odgoj i školstvo Tihana Magaš, uz koju su na primanju bili njezin zamjenik Ivan Hajdić i pomoćnica pročelnice Ivana Guglielmini, te viša savjetnica – specijalistica za međunarodnu suradnju Anita Gržan Martinović.

image

Međunarodna suradnja

Grad Zadar/Slobodna Dalmacija

Grad Zadar i Grad Terézváros (VI. okrug Budimpešte) sklopili su Sporazum o prijateljstvu i suradnji 30. lipnja 2015. Godine. Suradnja škola započela je već 2016. godine uz financijsku pomoć i podršku dviju zbratimljenih lokalnih samouprava. Projekt zajedničkog učenja engleskog jezika pod nazivom CHAT (Croatian-Hungarian Alliance Team), obogaćuje se svake godine novim, korisnim i zanimljivim sadržajima i provodi se s velikim entuzijazmom s obje strane. Uz poboljšanje vještina komuniciranja na engleskom jeziku, pokazao se izuzetno vrijednim za upoznavanje novih jezika kultura i običaja, prirodnih i kulturnih ljepota obiju zemalja i gradova, a susreti su temelj za sklapanje trajnih prijateljstava.

Pročelnica Magaš pozvala je učenike da se malo predstave i iznesu svoje dojmove o ovom projektu i boravku u Zadru. Učenici su pokazali izvrsno poznavanje engleskog jezika, slobodno i vrlo tečno izražavajući svoja mišljenja i utiske s ove razmjene, kao i prethodno održane u Budimpešti u svibnju ove godine.

Vjerujemo da će se ova vrijedna suradnja nastaviti i ubuduće i da će što više učenika dobiti priliku sudjelovati, jer nam o potrebi ovakvih projekata suradnje najbolje govore utisci dosadašnjih sudionika.

26. rujan 2024 16:23