StoryEditorOCM
KalelargaOBRAČUN U POLIČNIKU

Verbalni i fizički sukob načelnika Davora Lončara i odvjetnika Antonija Vedrića oko vodovoda u Lovincu - obojici prekršajne prijave...

Piše P.O.
29. svibnja 2020. - 19:36

U prostorijama Općine Poličnik danas je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između općinskog načelnika i donedavnog saborskog zastupnika Davora Lončara i odvjetnika Antonija Vedrića. Iz zadarske policije su nam potvrdili da su protiv obojice podnijeli optužni prijedlog zbog sumnje na prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te su im izdane mjere opreza zabrane približavanja i uspostavljanja veze".

I odvjetnik Vedrić i načelnik Lončar su nakon sukoba pozvali policiju, a Vedrić je otišao i na Hitnu pomoć gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede lica. Lončar nije odlazio liječniku, ali tvrdi da i on ima tragove sukoba. Naravno, medijima su Lončar i Vedrić iznijeli različite verzije svog okršaja, a što se točno dogodilo bit će utvrđeno na Prekršajnom sudu.

Vedrić je porijeklom iz Lovinca, mjesta u stastavu Općine Poličnik, pa je kod načelnika Lončara doašo na razgovor oko problema s izgradnjom vodovodne mreže u dijelu svog mjesta. Oko toga je došlo do sporenja, jer je Lončar, kako je rekao Vedrić, tvrdio da Općina trenutno nema sredstava za izgradnju vodovodnih odvojaka. Po Vedriću, nakon verbalnog sukoba načelnik Lončar je izašao za njim na hodnik i fizički ga napao zadajući mu tri udarca, a sve je vidio i donačelnik Petar Bogović.

Međutim, Bogović je izjavio da je vidio naguravanje, dok Lončar tvrdi da je Vedrić njega uhvatio za lice, pa ga je samo odgurnuo.

24. travanj 2024 04:03