StoryEditorOCM
KalelargaPOČELA SJEDNICA

Vijećnici Enija Meštrovića nisu došli! Rubeša: Zašto radite razliku između zaposlenika KK Zadar i Vodovoda? Njihova djeca neće imati poklone za Božić!

Piše Iva Ivanac
22. studenog 2022. - 16:18

Odmah na početku današnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi trebao biti usvojen rebalans proračuna, Ante Rubeša (Akcija mladih) zatražio je stanku od pet minuta te obrazložio zbog čega. 

- Jedno gradsko poduzeće nema sredstava za plaće zaposlenicima, 16 zaposlenika od kojih jedan ima četvero djece, troje ima po troje djece, dvoje po dvoje djece i njih četvero po jedno dijete. Ako mi danas ne reagiramo i pomognemo im te pokrijemo što su drugi ostavili iza sebe, ta djeca neće imati poklone za Božić. Zašto radite razliku između zaposlenika KK Zadar i zaposlenika dječjeg vrtića, Odvodnje, Vodovoda i ostalih gradskih poduzeća. Da je bilo tko u ovakvoj situaciji da nema sredstava da kupi poklon djeci za Božić, svi bi se našli na sjednici, kazao je Rubeša i od gradskih vijećnika tražio da prihvati njegove amandmane te ako im ne odgovaraju izvori financiranja, da pronađu nove izvore. 

Inače, na današnjoj sjednici je trenutno 19 nazočnih, a vijećnici nezavisne liste Enija Meštrovića nisu došli na Vijeće. Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić kazao je kako su poručili da ne žele sudjelovati u današnjoj raspravi. 

20. travanj 2024 17:03