StoryEditorOCM
KalelargaPROSTORNO PLANIRANJE

Vijećnici nisu izglasali UPU kojim bi se izgradio hotelski resort u Petrčanima na 20 hektara, ali su zato prošli drugi planovi...

Piše I.I.
26. srpnja 2023. - 19:33

Na Gradskom vijeću nije prošao "Prijedlog Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja Dragočaj, Petrčane" kojim bi se pokrenula izrada UPU-a za hotelski resort u vlasništvu Infinity resort branda. 

Gradski vijećnici odlučivli su i o "IV. Izmjenama i dopunama DPU stambene izgradnje veće gustoće Crvene kuće“ kojima bi se stvorili uvjeti za izgradnju javnog parka i igrališta na parceli br. 4. Ta je točka prošla baš kao i točka stavljanja izvan snage DPU industrijsko skladišno-servisne zone Kosa“, područja na istočnom dijelu grada, kod trgovačkih centara Bauahaus i Supernova. 

Društvo HSTec je pismom namjere ukazalo na nemogućnost širenja svoje djelatnosti jer im DPU-u predstavlja ograničavajući faktor realizacije investicija. Ono što HSTec želi napraviti jest podizanje skladišta površine od 600 do 700 metara kvadratnih. Ukidanjem DPU-a će im to sada biti omogućeno. 

08. svibanj 2024 10:28