StoryEditorOCM
KalelargaZADARSKA ŽUPANIJA

Vijećnici su na Skupštini rasporedili novac za javne potrebe u prosvjeti, tehničkoj kulturi, sportu i kulturi: gdje je otišlo najviše i zašto?

Piše
24. veljače 2023. - 13:06

Na sjednici Županijske skupštine u četvrtak vijećnici su prihvatili prijedloge javnih potreba u prosvjeti, tehničkoj kulturi, športu i kulturi Zadarske županije za 2023. godinu.

Za provođenje programa javih potreba u prosvjeti osigurano je 83 milijuna eura, a uz ostalo odnosi se na manifestacije, natjecanja i smotre na razini Županije kojima je svrha poticanje stvaralačkih sposobnosti učenika osnovnih i srednjih škola; programe izborne i fakultativne nastave u osnovnim i srednjim školama; izvannastavne i izvanškolske aktivnosti u osnovnim i srednjim školama; posebne oblike rada s mladima u cilju prevencije od negativnih utjecaja; sufinanciranje cijene prijevoza učenika srednjih škola; programe u predškolstvu; izradu projektne dokumentacije za projekte u osnovnim i srednjim školama; zatim na projekt „Inkluzija korak bliže društvu bez prepreka“, razvojne programe Zadarske županije; projekte osnovnih i srednjih škola koji se financiraju iz fondova EU; projekte potpora za pripravništvo; financiranje troškova srednjoškolskog obrazovanja za učenike u deficitarnim zanimanjima te Centar izvrsnosti Zadarske županije za osnovne i srednje škole.

Gotovo 60.000 eura osigurano je za potrebe javnih potreba u tehničkoj kulturi Zadarske županije. Na javni poziv prijavilo se 5 udruga s ukupno 6 programa.

Na poziv za predlaganje javnih potreba u športu Zadarske županije za 2023. godinu prijavilo se 100 pravnih osoba sa 180 programa, a administrativnu provjeru ispunilo je 140 programa/projekata, odnosno 80 pravnih osoba, od čega 56 udruga za natjecanje, 19 udruga iz područja športske rekreacije i 5 udruga iz područja športa osoba s invaliditetom. Za ovu aktivnost osigurano je 290.246 eura.

Sredstva potrebna za provođenje Programa javnih potreba u kulturi Zadarske Županije za 2023. godinu iznose 1.38 milijuna eura a odnose se na djelatnosti dviju ustanova u kulturi - Kazališta lutaka Zadar i Narodnog muzeja Zadar.

27. travanj 2024 11:28