StoryEditorOCM
KalelargaKOME IDE ZGRADA?

Zubčić: "Župane, zašto ne štitite interese ovog grada? Prodat ćete interes županije radi unutarstranačkih borbi unutar HDZ-a?!" Longin: "Selimo se..."

Piše P.O.
17. veljače 2022. - 11:31

Županijski vijećnik SDP-a Jure Zubčić u sklopu Aktualnog sata Županijske skupštine u četvrtak podsjetio je župana Božidara Longina kako je još 16. travnja 2019. izjavio da država sa zgradom Županije može raditi što hoće.

- Time ste iskazali nevjerojatnu dozu nezainteresiranosti za razvoj grada i županije i kako trebamo u javnom interesu oblikovati sadržaj i vizuru grada. Župane, zašto ne štitite javne interese ovog grada? Dozvoljavate da politički Zagreb odlučuje o sudbini ovog grada. I to dopuštate vi koji se pred svaku lokalnu kampanju hvalite političkom vertikalom i kako je to dobro za grad i županiju? Dopustili se da bez da vas se pita netko u uredu u Zagrebu odluči o jednoj od najvrijednih nekretnina u našem gradu?

Zar vas uistinu nije briga što će biti sa zgradom Županije jer ste i jučer ponovili svoju izjavu od prije dvije godine. Uistinu će te prodati interes Županije radi unutarstranačkih borbi unutar HDZ-a s obzirom da se vaši stranački kolege protive ovom poklanjanju, pitao je Zubčić župana Longina.

- Mi smo od države zatražili županijsku zgradu, a dobili smo četiri druge zgrade. Već duže vremena govorimo o preseljenje županijskih službi, jer je ova zgrada neuvjetna, ona nije građena za kancelarije. Kad padne kiša ili preko ljeta, ljudima je jako teško doći, a ljudi se moraju negdje parkirati. Zato je naša želja županijske službe približiti ljudima. Preseljenje ćemo obaviti u što skorijem roku. Kada se barata milijunima kvadratnih metara u povratu nacionaliziranog zemljišta, onda treba znati da se radi o više subjekata, tu su Benediktinski samostan, Franjevački samostan iz Karina i Zadarska nadbiskupija. Oni su dobili malo kvadratnih metara u odnosu na neke druge podnositelje zahtjeva. Svatko ima pravo na svoju imovinu, a na Županiji je samo utvrditi obeštećenje, odgovorio je župan Božidar Longin.

08. svibanj 2024 23:35