StoryEditorOCM
KalelargaOGORČENJE U SALIMA

Vijećnik Paško Bonja (NL): ‘Kroz taj učiteljski stan je prošlo 50 profesora, samo je Šimičeviću palo na pamet da ga privatizira. Sramota!‘

Piše I.N.
18. kolovoza 2023. - 11:14

- Saljani su ogorčeni, a što bi drugo trebali biti! U 40 ili 50 godina koliko taj učiteljski stan postoji, i kojeg su mještani izgradili samodoprinosom, kroz njega je prošlo 50 profesora. Samo je njemu palo na pamet da taj stan privatizira! Sramota! Sramota da je nekome to uopće palo na pamet – komentira Paško Bonja, nezavisni vijećnik u Općini Sali, i jedan od protukandidata aktualnom načelniku Zoranu Moroviću na zadnjim lokalnim izborima, najnoviji skandal u režiji HDZ-ovog saborskog zastupnika Rade Šimičevića. Dugogodišnji bivši ravnatelj gimnazije Vladimir Nazor u Zadru i aktualni član saborskog odbora za obrazovanje, pokušava sudskim putem prisvojiti općinski stan za učitelje od 70 kvadrata kojeg je prije 33 godine koristio kao pedagog.

U Salima je na vlasti HSS, odnosno dugogodišnji načelnik Zoran Morović, kojeg je na zadnjim izborima podržao i HDZ, a predsjednica općinskog vijeća Ivana Kirinić Frka je iz HDZ-a.

- Pričalo se u Salima ima tri-četiri godine da je Šimičević pokrenuo taj postupak za privatizacijom općinske imovine. Općina je poduzela neke mjere da se ta privatizacija spriječi i nadamo se da ćemo je ipak uspjeti sačuvati. Sve drugo bi bilo neprihvatljivo. Ta želja za privatizacijom svega što je bilo općinsko je nešto izvan svake – kazao nam je nezavisni vijećnik Bonja.

Načelnik Zoran Morović nije htio za Zadarski.hr komentirati skandal sa Šimičevićem, ali je najavio da će tijekom dan uputiti službeno priopćenje u ime Općine Sali.

06. svibanj 2024 13:51