StoryEditorOCM
KalelargaNEMAJU KACIGU, VOZAČKU...

Vikend: 44 prometne nesreće! U Gračacu zaustavljen vozač (24) s dva i pol promila alkohola u krvi, isključen je iz prometa

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2022. - 12:15

Tijekom provođenja kontrole prometa alkotestirana su 232 vozača, od kojih je 16 bilo pod utjecajem alkohola, dok je temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirano i 50 vozača zbog prekoračenja brzine, 6 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 7 vozača zbog upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda i registracije, 5 vozača zbog upravljanja prije stjecanja prava, 7 vozača zbog nekorištenja zaštitne kacige, jedan vozač zbog korištenja mobitela u vožnji, te 77 vozača zbog ostalih raznih prometnih prekršaja.

Iz prometa je isključen 21 vozač i 7 vozila.

U tom su se vremenu dogodile 44 prometne nesreće, u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže i osam osoba je lakše ozlijeđeno.  

U nedjelju, 31. srpnja u 00.05 sati u Gračacu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 24-godišnjeg vozača koji je upravljao automobilom Volkswagen gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,47 promila.

Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do otrežnjenja, nakon čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

20. travanj 2024 06:28