StoryEditorOCM
KalelargaPOLICIJA UPOZORAVA

Više sriće nego pameti: dvojica Nijemaca za kojima se jučer tragalo na moru, pronađeni živi! Mladić iza ponoći sam doplivao do obale. Nećete vjerovati gdje...

Piše Jadranski.hr
11. lipnja 2022. - 11:11

Dvojica njemačkih državljana, otac i sin za kojima se tragalo na moru, živi su i trenutno se nalaze na Malom lošinju.

Njihov katamaran na napuhavanje oštećen je zbog jakog vjetra te su plutali na moru, no srećom imali su na sebi ronilačka odjela.

Podsjetimo, u petak se između otoka Cresa i Paga prevrnuo gumenjak, te je do kasno u noć trajala akcija traganja i spašavanja kod otoka Trstenika.

Traganje, u kojem su osim pomorske policije sudjelovala još plovila lučke kapetanije i školski brod Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pokrenuto je za dvojicom njemačkih državljana koji su s katamaranom na napuhavanje isplovili iz uvale Jakišnica na području otoka Paga i koje je bura nosila prema otočiću Trstenik, piše Jadranski.hr

Oko 17.30 sati posada policijskog plovila je između otočića Oruda i Velog Lošinja, pronašla katamaran na napuhavanje i 59-godišnjeg njemačkog državljanina, od kojeg su saznali da je drugi njemački državljanin, starosti 23 godine skočio u more za veslom koje je ispalo te ih je razdvojio jak vjetar.

Nakon što su spašenog državljanina Njemačke zajedno s katamaranom doteglili do obale, nastavili su traganje za spomenutim mladićem isplovivši u pravcu otočića Trstenik.

Noćas oko 00.40 sati, mladić, za kojim je traganje prekinuto u večernjim satima, osobno je pristupio u lošinjsku policiju obučen u ronilačko odijelo s prslukom za spašavanje te s veslom, nakon što je uspio doplivati do obale na području Malog Lošinja.

Iako je ovim uspješno okončano traganje na moru, a spomenuti njemački državljani nisu ozlijeđeni, pomorska policija i ovom prilikom apelira na građane i turiste da se ne upuštaju u rizične, potencijalno pogibeljne situacije, posebice u slučaju jakog vjetra i nepovoljnih vremenskih prilika koje u trenutku mogu promijeniti situaciju na moru.

19. travanj 2024 17:40