StoryEditorOCM
KalelargaKOD BIOGRADA

Vlasnik (36) doma za starije osobe prijavljen zbog širenja korone: nije primjenjivao mjere protiv Covida-19 pa se zarazilo deset korisnika!

Piše ZADARSKI.HR
13. listopada 2021. - 10:02

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, objavila je PU zadrska.

Sumnja se da je osumnjičenik u svom objektu na području Zadarske županije pružao uslugu smještaja i skrbi za nekoliko desetaka starih i teško bolesnih osoba, bez pravnog temelja, te nije primjenjivao važeće upute Zavoda za javno zdravstvo u cilju sprečavanja i suzbijanja epidemije COVID-19, a kojim protupravnim pristupom i ponašanjem je u srpnju ove godine doveo do širenja zarazne bolesti među korisnicima, uslijed čega je deset korisnika oboljelo.

Jedan od korisnika je završio na bolničkom liječenju, ali nitko nije preminuo. Dom se inače nalazi na biogradskom području, a Državno odvjetništvo je protiv vlasnika već podizalo neke kaznene prijave jer su inspekcije Ministarstva socijalne skrbi utvrdile da nema urednu dokumentaciju, odnosno da dom vodi ilegalno.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

20. travanj 2024 07:28