StoryEditorOCM
4 kantunaZGRADA IZ 14. ST.

Vlasnik Željko Maričić: Do 11 sati sam bio u foto-ateljeu, a onda su me nazvali da nešto dimi... Tu sam bio 45 godina, sad je sve progutao požar...

Piše Iva Ivanac
15. lipnja 2021. - 12:53
Željko Maričić (krajnje desno) sjedi ispred ulaza u svoj izgorjeli foto atelje u ulici Mihovila KlaićaLuka Gerlanc/Cropix

Od 1976. godine na prvom katu zgrade na križanju Ulice Elizabete Kotromanić i Klaićeve, na kantunu Narodnog trga, u zgradi iz 14. stoljeća, nalazi se foto-atelje Željka Maričića, ali i stan iz kojeg se u utorak oko 11.30 sati počeo širiti požar . 

Još uvijek je u tijeku gašenje požara, a kada će započeti policijski očevid, nije poznato. 

U ulici Mihovila Klaića, ispred portuna do kojeg se dolazi do ateljea, zatekli smog Maričića kako beznadno gleda u vatrogasce koji su jurili gore-dole i gasili požar. 

- Ne znam što se dogodilo. Do 11 sati sam bio u atelju i otišao iz njega. Nedugo nakon toga su me nazvali na telefon i rekli mi da gori u ateljeu i da dim izlazi iz tog prostora. Mislio sam da me netko zafrkava, kazao je Maričić sliježući ramenima. 

- Do 11 sam čitao novine i izašao iz prostora. U ateljeu više nema kemikalija, nema više laboratorija... Je li negdje nastao kratki spoj ili što se dogodilo, ne znam. U tom sam prostoru 45 godina, a sada je nestao u plamenu... - uzdahnuo je Maričić. 

24. travanj 2024 12:52