StoryEditorOCM
KalelargaNIJE DOBRO

"Voda će u Zadru biti zamućena", javljaju iz Vodovoda; poplavljeno je kompletno glavno crpilište, stanica Dolac isključena je iz elektroenergetske mreže!

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2023. - 10:22

Uslijed izlijevanja rijeke Zrmanje na području grada Obrovca poplavljeno je kompletno glavno crpilište – Crpna stanica Dolac zbog čega je ista isključena iz elektroenergetske mreže, a što je izazvalo poremećaje u vooopskrbi na vodoopskrbnom području Vodovoda d.o.o., Zadar. Na dijelu vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o, Zadar - od CS Dolac na Zrmanji u Muškovcima do Zadra- vodoopskrba će se odvijati otežano, dok će dio Visoke zone u gradu Zadru biti bez vode.

Na području Visoke zone grada Zadra bit će raspoređene cisterne sa pitkom vodom, a o lokacijama će se dalje izvijestiti putem medija.

Zbog obilne količine padalina voda će biti zamućena, a obavijest o mutnoći će se objaviti sukladno propisanim procedurama.

U Vodovodu Zadar već se provode radnje i u tijeku su radovi na otklanjanju poteškoća kako bi se, u što je kraće mogućem roku, uspostavila redovna vodoopsrkba, priopćeno je u ponedjeljak iz zadarskog ‘Vodovoda.‘

08. svibanj 2024 13:03