StoryEditorOCM
KalelargaNOĆAS U SUKOŠANU

Vozač (49) odbio alkotest, vrijeđao policiju i pokušao pobjeći, a putnica (44) napala i ozlijedila policajca

Piše PU zadarska/zadarski.hr
25. ožujka 2023. - 17:43

Policijski službenici Policijske postaje Zadar i Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari te nad 49-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjena prekršaja, objavili su iz PU zadarske.

U petak 24. ožujka u 03.45 sati u Sukošanu policijski službenici u ophodnji su uočili automobil Ford zadarskih registarskih oznaka koji se u vožnji nije držao sredine svoje prometne trake te su ga zaustavili svjetlosnim signalima. Utvrđeno je kako vozilom upravlja 49-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim postupanjem vozač je odbio ponuđeno alkotestiranje i test na droge, a pri tom je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Nakon izdane naredbe da prestane s kažnjivim ponašanjem, vozač se pokušao udaljiti zbog čega su nad njim uporabljena sredstava prisile.

Negodujući zbog policijskog postupanja, iz automobila je izašla 44-godišnja putnica koja je vrijeđala i omalovažavala, a potom i fizički nasrnula na policijske službenike udarajući ih rukama i nogama, uslijed čega je oštetila ručnu radio vezu policijskog službenika.

Vozač i putnica su dovedeni u službene prostorije policije. Liječničkim pregledom, policijskim službenicima utvrđene su lakše tjelesne ozljede, dok 49-godišnjak i 44-godišnjakinja nisu ozlijeđeni.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinila kaznena djela prisile prema službenoj osobi i oštećenje tuđe stvari, te je jučer u večernjim satima predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Zbog počinjenih prekršaja protiv javnog reda i mira te Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 49-godišnjak je jučer tijekom dana uz pptužni prijedlog prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru. 

20. travanj 2024 14:26