StoryEditorOCM
KalelargaNOVO SUĐENJE ZBOG TEŠKE PROMETNE NESREĆE NA PAGU

Vozač u čijem je automobilu poginulo troje prijatelja ponovno na optuženičkoj klupi

11. listopada 2018. - 00:13
pogreb_povljana11-270410

Tonči Stupičić, 30-godišnji vozač citroena xantie, u kojem je u travnju 2010.godine na samom izlazu iz Povljane na Pagu poginulo troje njegovih prijatelja, zbog čega je pobjegao u policijskom automobilu i pokušao samoubojstvo, ponovno će sjesti na optuženičku klupu Općinskog suda u Zadru.

Osam godina od strašne prometne nesreće u kojoj je nakon noćnog izlaska poginulo troje mladih Pažana, a Stupičić je prošao neozlijeđen, Županijski sud u Splitu ukinuo je presudu i vratio slučaj na novo suđenje. Splitski sud je ukinuo presudu prihvativši žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Zadru (ODO) na visinu kazne od četiri godine i šest mjeseci zatvora koju je Stupičiću prošle godine dosudila sutkinja Iva Lovrin.

- Općinsko državno odvjetništvo u Zadru žalilo se na visinu sankcije smatrajući da ista nije adekvatna posljedici kaznenog djela i načinu počinjenja kaznenog djela, a žalba na presudu je podnesena i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja – rečeno je u zadarskom ODO-u.

Na visinu Stupičićeve kazne žalio se i pravni zastupnik roditelja poginulih Martine Škode (19), Ante Pogorilića (21) i Marina Orlića (24).

Uz troje poginulih, u nesreći koja je krajem travnja 2010. godine na državnoj cesti 108 na Pagu Povljanu zavila u crno, teške tjelesne ozlijede zadobio je i njihov prijatelj i sumještanin Dario Škoda (19).

Petero mladih te se subote zabavljalo u Povljani, nakon čega su krenuli u daljnji provod u Pag, što je kako se pokazalo, bilo kobno. Na putu između Gorice i Povljane Stupičić je uoko 2. 30 sati sa 0,85 promila alkohola u krvi u jednom trenutku izgubio nadzor nad upravljačem, pa je automobil u blagom zavoju, zbog prevelike brzine izletio s ceste i više puta se prevrnuo.

Na licu mjesta poginuli su njegovi prijatelji Martina, Ante i Marin. Nakon što su na mjesto nesreće ubrzo stigli policajci, od kojih je jedan pokušao pomoći unesrećenima, Stupičić je stanju teškog šoka, sjeo u službeni policijski automobil u kojemu je bio ključ i odvezao se kući. Iz kuće je uzeo očevu lovačku pušku, a policajci ga zatekli na plaži u Povljani, gdje je prijetio samoubojstvom, ispalivši jedan hitac iz puške u zrak. Na nagovor policijskih službenika i oca predao je pušku, a potom je doveden u policiju na kriminalističko istraživanje.

02. svibanj 2024 22:23