StoryEditorOCM
KalelargaBURNO U RAŠTEVIĆU

Vozio pijan, bježao policiji, ostavio vozilo pa bježao i pješice... Policijski službenici su ga uz uporabu sredstava prisile doveli u prostorije policije

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2023. - 14:34

Policijski službenici PU zadarske su proteklog vikenda na prometnicama utvrdili ukupno 151 prekršaj, od čega 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje te 2 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka - prolaska za vrijeme trajanja crvenog svjetla.

Iz prometa je isključeno 30 vozača i 3 vozila. U tom vremenu dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena te je sedam osoba lakše ozlijeđeno. 

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,96 g/kg izmjerena je kod 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, vozača kombi automobila zadarskih registarskih oznaka, koji se noćas, 22. listopada u 23.55 sati na državnoj cesti DC-56 u mjestu Raštević oglušio na izdane svjetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, te nastavio vožnju do Zagrada gdje se zaustavio, izašao iz automobila i pješice se pokušao udaljiti. 

Ubrzo su ga sustigli policijski službenici te uz uporabu sredstava prisile doveli u prostorije policije gdje je smješten do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Danas je uz optužni prijedlog prepraćen na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

04. svibanj 2024 21:03