StoryEditorOCM
KalelargaDIVLJI ZAPAD U ZADRU

Vozio pod utjecajem alkohola, vozačka dozvola mu istekla, drugi vozač zaustavljen dok je upravljao neregistriranim vozilom

Piše M. K.
14. ožujka 2024. - 10:02

Noćas, 14. ožujka u 3.25 sati u Zadru u Ulici Put Bokanjca policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su u nadzoru prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,44 g/kg te za vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole.

Vozač je isključen iz prometa. Poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama muškarac je kažnjen sa 660 eura i zabranom upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su sinoć, 13. ožujka u 23.40 sati u Zadru u Ulici Ante Kuzmanića zaustavili automobil bez registarskih oznaka s kojim je upravljao 32-godišnjak.

Daljnjom kontrolom vozila i vozača utvrđeno je kao je vozilu isteklo važenje prometne dozvole i police osiguranje.

Vozač je isključen iz prometa te je zbog počinjenih prometnih prekršaja i prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu kažnjen novčanom kaznom od 936 eura, dok je 40-godišnja putnica prekršajno sankcionirana zbog prekršaja iz Zakona o prebivalištu.

19. lipanj 2024 18:53