StoryEditorOCM
KalelargaNA OTOKU VIRU

Vremešnog odvjetnika izudarao rukama, nogama, a onda i štapom, pa mu zaprijetio da će ga ubiti i baciti u more!

Piše B.S.
8. travnja 2022. - 21:48

Zbog napada na 78-godišnjeg odvjetnika kojeg je izudarao rukama i nogama, a onda i štapom, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 66-godišnjeg Viranina.

Optužnicom se, osim za prijetnju službenoj osobi u obavljanju službene dužnosti, tereti i za nanošenje teške tjelesne ozlijede u pokušaju za što je tužiteljstvo zatražilo uvjetnu zatvorsku kaznu od sedam mjeseci s rokom kušnje od tri godine.

Sukob se odigrao da 16. rujna 2021. u 19,12 sati u Viru, gdje je 66-godišnjak pod utjecajem 1,57 promila više puta odvjetnika udario rukom, a potom i nogom u njegovu nogu.

Iako je u obranu odvjetnika, kada je od udaraca pao na pod, stao njegov susjed, inače njemački državljanin, 66-godišnjak je dohvatio štap dug preko jednog metra, te ga je njime nekoliko puta udario po tijelu i po ruci. Nakon ponovne obrane susjeda koji je stao između njih, 66-godišnjak je odustao od napada i bacio štaap ali je zaprijetio odvjetniku da će ga sa svoja dva sina ubiti i baciti u more.

Odvjetnik je u napadu zadobio lake tjelesne ozljede u vidu površinske ozljede ramena i nadlaktice. Iako je porekao kazneno djelo, 66-godišnjak je ipak naveo da su se on i Nijemac 'potezali', te je priznao da je uzeo kolac.

08. svibanj 2024 01:00