StoryEditorOCM
KalelargaMISLITE I NA NJIH:

Vrijedne djevojke iz Zadarskog azila traže odgovorne volontere koji će im pomoći sa 150 pasa

Piše Zadarski.hr
19. veljače 2020. - 10:41

Stalne volonterke Zadarskog azila prošlog su vikenda bile oduševljene odazivom za šetnju njihovih četveronožnih štićenika. Dogodilo se ono što su dugo priželjkivale, a mislile da se nikad neće dogoditi: prošetan je cijeli azil!

- Zahvaljujući vama, volonterima, u nedjelju navečer svih je 150 pasa hrkalo dubokim snom! Iskreno se nadamo da će ovo u Zadru postati tradicija te da će svi vikendi ubuduće biti ispunjeni šetnjama – rekle su cure iz azila. 

Pod geslom: "Ostavi se kave i komada, dođi i prošetaj, tu su svi, budi i ti!!" i ovoga vikenda pozivaju sve sugrađane da se odazovu na šetnju sa psima koje život nije mazio.

Uz to, jako im trebaju volonteri (punoljetni), vrijedni ljudi koji su spremni zasukati rukave, koji nisu gadljivi, već odgovorni i pouzdani timski igrači koji se ne boje pasa.

-  Bilo bi super da imaju vozačku, ali nije uvjet. Rad u azilu je zapravo pravi fizički rad i kontakt koliko s dobrim ljudima, toliko nažalost i s lošim. Upravo je to jedan od razloga zašto tek rijetki volonteri opstaju na duge staze. Takav rad troši ljude fizički i emocionalno i na to treba biti spreman – stoji u objavi na služenoj Facebook stranici  Zadarskog azila.
Također opisan je i jedan uobičajen „radni dan”:

-  U azilu dan počinjemo s hranjenjem pasa i dijeljenjem vode, čišćenjem boxeva i dijeljenjem terapija, odlazak veterinaru ako za to postoji razlog, održavanje reda i čistoće, sitni popravci kojih u azilu ima stvarno uvijek. Ako doista imate volje, pouzdani ste i odgovorni, javite nam se u Inbox ili nazovite našu Sandru na +385 99 8615 804 – stoji u objavi na Facebooku  azila.

 

26. travanj 2024 06:54