StoryEditorOCM
KalelargaPOZNATA SU IMENA

Vučetić i Marasović predali liste: ‘Pozivamo građane da izađu na izbore, ovo su epohalni izbori, novi svijet koji dolazi!‘

Piše L.B.
29. travnja 2021. - 13:01

- Pozivam građane da izađu na izbore i da ih ne promatraju kao nešto što je odvojivo od njih, već kao nešto što je kreirano njihovom voljom. Kao što je njihova volja kreirala našu uspješnu kandidaturu, tako će i njihova nepredvidljiva i slobodna volja kreirati budućnost grada Zadra u slijedeće četiri godine - kazao je kandidat za gradonačelnika Zadra koalicije pet stranaka Marko Vučetić u četvrtak na predavanju kandidatura i prikupljenih potpisa nadležnim izbornim povjerenstvima. 

- Imajmo na umu da ovi izbori nisu samo komunalni izbori, već su epohalni, u smislu demokracije, novog svijeta koji dolazi nakon ove pandemijske krize i taj svijet se ima priliku ostvariti i u Zadru na drugačiji način. Zadar treba biti slobodniji i demokratičniji, a ništa od toga neće biti ukoliko građani ne aktiviraju svoje građansko pravo i ne pristupe na birališta u mjesecu svibnju - rekao je Vučetić.

Kandidat za župana ove koalicije, nazvane "Srcem za Zadar i Zadarsku županiju", Zlatko Marasović, je istaknuo da je skupljeno više potpisa nego što im je bilo potrebno. 

- Jedino što želim na ovim izborima je da izlaznost bude veća, jer ako izlaznost bude kao na prošlim lokalnim izborima onda će rezultati biti kao i prošli put. Pozivamo građane da izađu na izbore i da izraze svoju želju za promjenama - rekao je Marasović.

Apostrofirajući da su na listama pojedinci različitih svjetonazora, Vučetić je rekao da su prilikom kreiranja lista insistirali na različitosti. 

- Radi se o različitosti pogleda i politika, ali o jedinstvenosti cilja. Ovo je koalicija pet stranaka i nezavisnih zastupnika, odnosno zastupnika građana u terminološkom smislu, i ona oslikava onu različitost koja u Zadru treba nastupiti nakon ovih lokalnih izbora. Iz te različitosti proizlaze različite politike, jer jedino na takav način je moguće aktivirati drugačiji politički dinamizam u Zadru. Zadovoljan sam listama, tom energijom različitosti koja je Zadru potrebna da izađemo iz diktata unisonosti, odnosno iz ideologije istosti u kojoj smo zapeli već 30 godina - istaknuo je Vučetić. 

Na pitanje što povezuje kandidate osim želje da svrgnu HDZ sa vlasti, Vučetić je istaknuo da je želja da se svrgne postojeća vlast uvjet bez kojeg nije moguće formirati nešto novo.

- No na tome se ne može stati, mi želimo drugačije komunalne politike, ova antihadezeovska dimenzija je samo početna dimenzija jer ona pretpostavlja da s HDZ-om nećemo surađivati ni u kakvom obliku. Ne postoji mogućnost da nakon izbora koaliramo s HDZ-om zato što smatramo da je HDZ devastirao lokalne politike i građansku mogućnost u Zadru. Različitost nam omogućava da zaboravimo taj antihadezeovski element i da uspijevamo živjeti u danu nakon pobjede, a dan nakon pobjede je oslobađanje svega onoga što je u Zadru stalo. U Zadru nikad do sad nije bila na djelu upravljačka politika komunalne razine. To je zabrinutost za dobro građana, jer ako promatramo naše prometnice, naše šahtove, nemogućnost da hodamo nogostupima, onda je jasno da mi ne živimo u gradu koji se kreće - zaključio je Vučetić.

Koalicija Srcem za županiju predala je listu za Županijsku skupštinu Zadarske županije:

Kandidat za župana: Zlatko Marasović

Kandidat za dožupana: Marko Pupić Bakrač

Lista koalicije:

1. Zlatko Marasović

2. Marko Pupić-Bakrač

3. Vedrana Mišković

4. Jure Zubčić

5. Marjana Botić

6. Helena Mikulandra

7. Ante Rubeša

8. Toni Herenda

9. Mila Butić

10. Dejan Hartman

11. Antonio Baus

12. Suzana Jakovac

13. Petra Žitko

14. Šime Vučetić

15. Bojana Lukić

16. Mihovil Valčić

17. Senad Tokić

18. Ana Grgas

19. Davor Tolić

20. Irena Šeremet

21. Marijan Maroja

22. Tomislav Ostojić

23. Natasha Kraljev

24. Goran Perović

25. Zdravko Belušić

26. Sanja Raljević

27. Jole Petričević

28. Dražen Crljenko

29. Damira Klamer

30. Damir Lončar

31. Ivana Knežević

32. Ivan Jurlina

33. Tanja Merlle

34. Roko Tadin

35. Dino Košćica

36. Iva Šestan

37. Erol Gaši

24. travanj 2024 12:41