StoryEditorOCM
KalelargaPREPUCAVANJE

Vukoša: Vi štitite interese privatnih investitora uskraćujući svima nama pravo na svoju viziju grada. Zašto i u čije ime? Dukić: Bitan je balans!

Piše Iva Ivanac
23. ožujka 2021. - 12:32

Danijela Vukoša, SDP-ova gradska vijećnica, je gradonačelniku Branku Dukiću zamjerila što ne štiti javni interes. 

- Upravljate, bolje reći vladate ovim gradom evo već 4 godine. Vaš mandat je na kraju, i vjerujem zadnji. Kao gradonačelnik trebali biste znati da je grad odvjetnik u obrani javnog interesa. Kao predstavnik grada radite upravo suprotno jer postoje i ovi “drugi” odvjetnici. Vi koji bi trebali štititi i provoditi interese građana Zadra to ne radite. Oglušujete se na zahtjeve građana u odabiru sadržaja njihovog prostora. Dokaz za to je život u gradu koji je dobio zgrade, a izgubio kvartove i sve ono što kvartovi znače, grade se nabacane zgrade, bez ikakvih javnih sadržaja. Djeca žive u zgradama bez nogostupa, igrališta, vrtića, škola, drveća i parkova. Jasno je da investitora ne zanima kvaliteta života u kvartu već samo kapital, ali vama bi upravo kvaliteta života trebala biti prioritet u vođenju grada. I što vi radite, vi štitite interese privatnih investitora uskraćujući tako svima nama pravo na svoju viziju grada. Zašto i u čije ime?, upitala je vijećnica Vukoša.

- Moja vizija je balans, a razvoj grada je ovisan o investitorima. O razvoju poslovnih zona ovisi zaposlenost, a mišljenja smo da smo na dobrom tragu i putu. Bilo je i pogrešaka ali smo u ove četiri godine dosta toga napravili, odgovorio je gradonačelnik Dukić. 

25. travanj 2024 17:07