StoryEditorOCM
KalelargaOBNOVA POZDRAVA SUNCU

Za četiri milijuna kuna mijenjaju elektroničke sklopove - radovi će trajati šest mjeseci

Piše P.O.
3. listopada 2017. - 00:25
pozdrav_suncu2-170413

Četiri milijuna kuna potrebnih za obnovu Pozdrava Suncu nekim je gradskim vijećnicima bio prevelik iznos, pa je Antun Novoselović (SDP) izjavio kako je to dovoljno za novi Pozdrav Suncu! No, ipak će umjesto izgradnje novog, biti saniran ovaj „stari“.

Na javni natječaj su stigle dvije ponude, obje se, s razlikom od svega 30.000 kuna, kreću oko 3,9 milijuna kuna, a radovi na izmjeni elektroničkih sklopova trebali bi potrajati oko šest mjeseci. Kako je jedan od ponuditelja uputio žalbu, još se čeka rješenje Državne komisije za kontrolu javne nabave.

-Elektronički elementi su izloženi ekstremnim vremenskim uvjetima i zato je dolazilo do kvarova. U obnovi Pozdrava Suncu neće biti mijenjano staklo s površine, nego će samo biti obavljena generalna rekonstrukcija elektroničkih sklopova iz njegove unutrašnjosti, tu je malo otežavajuće to što su oni jedinstveni u svijetu i ne možete ih tek tako naručiti, rekao je direktor „Inovativnog Zadra“ Alan Kociper.

Odluka o tome koje će se usluge na Pozdravu Suncu plaćati još nije donesena, a Kociper procjenjuje da će biti riječ o monetizaciji izrade razglednica i različitih multimedijalnih razglednica. To neće biti veliki iznos, ali će se dio održavanja Pozdrava Suncu pokriti iz tog izvora s obzirom na veliki broj ljudi koji zadarsku urbanu instalaciju obilaze, dodao je Kociper.

 

24. travanj 2024 14:24