StoryEditorOCM
KalelargaŽUPANIJSKI PRORAČUN

Za kulturu u 2021. izdvojeno 9,3 milijuna kuna, ali kada se namire Kazalište lutaka i Narodni muzej, ostanu doslovno mrvice

Piše L.B.
15. prosinca 2020. - 12:07

Prema odluci donesenoj na Županijskoj skupštini, Zadarska županija će u 2021. godini za potrebe u kulturi izdvojiti 9,3 milijuna kuna.

Iz proračuna će 3,8 milijuna kuna otići Narodnom muzeju.

- Program Narodnog muzeja Zadar od interesa je za Zadarsku županiju u cjelini. Programi pojedinih Odjela muzeja utvrđuju se kao javna potreba Zadarske županije, a u proračunu Zadarske županije osiguravaju se, osim sredstava za programe i sredstva za zaposlene, materijalne i financijske rashode, rashode za nabavu dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na građevinskim objektima. Sredstva iz proračuna Zadarske županije osigurana su u iznosu od 3.771.000 kuna, stoji u odluci.

Kazalište lutaka Zadar iz županijskog proračuna dobit će četiri i pol milijuna kuna. Novac ide za zaposlenike, za materijalne i financijske rashode, te za programe.

Kad se namire ove dvije institucije, kojima je osnivač Županija, za cjelokupnu kulturnu djelatnost ostalo je milijun kuna.

Ustanovama u kulturi kojima su osnivači jedinice lokalne samouprave Županija pomaže sa 183 tisuće kuna u idućoj godini.

Programima amaterskih udruga u kulturi namijenjeno je 70 tisuća kuna, a glazbenoj kulturi 112 tisuća kuna.

Za nakladničku djelatnost će u 2021. Županija izdvojiti 131 tisuću kuna, a za „kulturu mladih i alternativnu kulturu“ 88 tisuća. S manjim iznosima pokrit će se tijekom godine još neki programi.

26. travanj 2024 17:51