StoryEditorOCM
KalelargaBURA LUDUJE

Za sve skupine vozila zatvorena autocesta između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2022. - 08:52

Iz HAK-a su jutros izvijesti kako su kolnici u državi mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. U priobalju puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima, a na snazi su brojne zabrane za pojedine skupine vozila (zbog vjetra u priobalju te snijega-susnježice u Lici). U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti: prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina (DC50-DC1), i obrnuto; prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do čvora Čavle (DC3), i obrnuto.

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, i obrnuto);Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom Gorski kotar-DC3); autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja; državna cesta Prezid-Zaton Obrovački (DC27); državna cesta DC99 čvor Križišće-A7-Križišće (DC501); lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti).

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema na pojedinim cestama u Lici, uključujući DC1 Grabovac (D42)-Vrelo Koreničko (D52), Mutilić-Čvorište Udbina (D522)-Gračac (D27). Detaljan grafički prikaz cesta na kojima su zimski uvjeti nalazi se na našoj Interaktivnoj karti.

25. travanj 2024 04:52