StoryEditorOCM
KalelargaOLUJNA BURA BLOKIRALA PROMET

Za sve skupine zatvorena autocesta Sv. Rok - Posedarje, magistrala kod Senja i Paški most

Piše HAK
26. ožujka 2019. - 10:45
Izrezak_promet.JPG

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je Gračaca, Karina i Obrovca); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice; Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina) na:

DC1 Borje-Klapavice-Udbina, Krčkom mostu

Zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom ( I. i II.skupina) na: DC1 brza cesta Solin-Klis, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog;, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika;, lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica.


Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Hrvatskom primorju, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kiša usporava promet na jugu Hrvatske. Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. 

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA:

kolona vozila na zagrebačkoj obilaznici ( autocesti A3) na 24+300 km u zoni radova između čvora BUZIN i čvora LUČKO u smjeru Bregane, kolona je oko 1 km; 

prometna nesreća na autocesti A1 između čvora OGULIN i čvora BOSILJEVO u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake.Vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h. 

Najava radova:

26. ožujka od 08 do 15 sati bit će zatvorena ŽC5007 od državne ceste D44 (raskrižje Livade) do skretanja za Zamask

od 26. ožujka do 01.travnja bit će zatvorena ŽC5007 dionica od Motovuna (novo groblje) do skretanja za Zamask u dužini od 1,7 km

A2 Zagreb-Macelj: bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera od 20 do 05 sati u dane: 26./27., 27./28. i 28./29. ožujka. Obilazak je državnom cestom DC1;

A1, kod tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba 27./28. ožujka od 22:00 do 01:00 sat promet će se prekidati 4 (četiri) puta do maksimalno 15 (petnaest) minuta.

Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

 

26. travanj 2024 12:50