StoryEditorOCM
KalelargaBOŽIĆ DOLAZI

Za zakup 25 adventskih kućica na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića stiglo preko 150 ponuda! Pao je rekord za kućicu uz Kapetanovu kulu...

Piše I.I.
27. listopada 2022. - 14:00

Za zakup 25 adventskih kućica koje je gradska tvrtka Tržnica Zadar nudila na natječaju objavljenom 13. listopada, stiglo je preko 150 ponuda što je rekord dosadašnjeg Adventa u Zadru. 

Otvaranje ponuda za zakup započelo je u četvrtak u podne, a zbog velikog broja ponuda otvaranje je još uvijek u tijeku. 

Predsjednik komisije za otvaranje ponuda, Branko Ganzulić, inače pravnik u tvrtci Tržnica Zadar odmah je na početku javnog otvaranja kazao kako će se ponude koje nemaju potpunu dokumentaciju odbiti. 

A to se i dogodilo, najčešći razlog zašto su neke ponude bile odbijene bio je taj što vlasnici obrta i tvrtki nisu priložili "prigodnu ugostiteljsku ponudu". 

Ganzulić je pojasnio i kako kuverte otvara škarama jer je prošlih godina bilo prigovora da je iz kuverti nestajala dokumentacija. 

Osim rekorda u broju ponuda srušen je i onaj po visini cijene, kojeg je dosad s iznosom od 61 tisuću kuna držala Familia. Ista tvrtka sada je za istu kućicu s najvećom terasom uz Kapetanovu kulu ponudila 10 tisuća kuna više nego lani. No novi rekord ubrzo je postavio Kaldi, koji je za tu atraktivnu lokaciju ponudio čak 95 tisuća kuna. U petak će biti poznato je li Kaldi netko nadmašio u visini iznosa zakupa kućice uz Kapetanovu kulu jer su iz Tržnice Zadar najavili kako će tijekom petka ujutro biti poznata konačna lista ovogodišnjih zakupnika adventskih kućica, ali i iznos koji su ponudili za zakupljenu kućicu.

Zainteresirani su mogli dati ponude za dvije veličine kućica, onu manju od 6,72 kvadrata i veću od 7,84 kvadrata. Početne cijene kućica ove su godine, za razliku od prošle godine bile puno veće. Na Trgu pet bunara nalazit će se 13, a na Trgu Petra Zoranića 12 kućica.

Kućice se daju u zakup od 24. studenog do 7. siječnja, a ove će godine kućice moći raditi cijeli dan, od 10 sati ujutro do jedan iza ponoći.

19. travanj 2024 19:53