StoryEditorOCM
KalelargaVIJEST IZ PORTUGALA

Zadar je domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027. godine! "ŠC Višnjik ima odlične uvjete za organizaciju"

Piše i. Gjergja
24. travnja 2024. - 19:19

Zadar je domaćin Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci 2027. godine!

Ovu odluku donio je Izvršni odbor Europske sveučilišne sportske asocijacije EUSA-e na svojoj sjednici održanoj u Aveiru u Portugalu. Europska sveučilišna prvenstva u košarci organiziraju se svake dvije godine, a zanimljivo je da Bologna, domaćin 2025. godine, kao i Zadar, imaju dugu sveučilišnu tradiciju i epitet grada košarke.

– Ovo je veliko priznanje za Sveučilište u Zadru, grad Zadar i državu Hrvatsku te nam je izuzetna čast što nam je EUSA između svih gradova kandidata dodijelila organizaciju ovako prestižnog natjecanja, kazao je Tonći Jerak, predsjednik Sportskog akademskog saveza Sveučilišta u Zadru i dopredsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

- Prije par mjeseci predali smo kandidaturu za organizaciju Europskog sveučilišnog prvenstva u košarci u Zadru i jučer smo dobili ovu fenomenalnu vijest iz Portugala. Studentice i studenti najboljih europskih sveučilišnih ekipa ukupno 11 dana boravit će u Zadru. Dvorana Krešimir Ćosić u ŠC Višnjik ima odlične uvjete za organizaciju ovakvog velikog natjecanja i imamo dovoljno vremena da se pripremimo i organiziramo ga na vrhunskom nivou, kazao je Jerak.

02. svibanj 2024 10:00