StoryEditorOCM
KalelargaOD 16. DO 19. RUJNA

Zadar je domaćin međunarodnog kongresa infektologa: dolazi Alemka Markotić koja će govoriti o životu u budućnosti s koronavirusom

Piše IN
15. rujna 2021. - 13:50
Zadar je domaćin 3. konferencije za putničku, tropsku i migracijsku medicinu i HIV u Jugoistočnoj EuropiHdptm

Zadar je od četvrtka do nedjelje domaćin 3. konferencije o putovanjima, tropskoj, migracijskoj medicini i HIV-u u Jugoistočnoj Europi i 4. hrvatske konferenciji o putovanjima, tropskoj, migracijskoj medicini i HIV-u. Organizator ovog međunarodnog susreta liječnika je Hrvatsko društvo za putovanja, tropsku i migracijsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora, a mjesto održavanja je Hotel Klovare.

Konferenciju 16. rujna u 19 sati u ime Hrvatskog društva za putovanja, tropsku i migracijsku medicinu Hrvatskog liječničkog zbora otvaraju predsjednica dr. Davorka Lukas i dr. Neven Papić, a liječnike iz nekoliko europskih zemalja u ime grada domaćina pozdravit će gradonačelnik Branko Dukić i ravnatelj OB Zadar Željko Čulina.

Među brojnim hrvatskim sudionicima konferencije, koja mahom okuplja infektologe, prijavljeni su Alemka Markotić, Neven Papić, Marko Kutleša te Melita Kukuljan i Klaudija Višković koji će u petak, prvog radnog dana, govoriti o temama vezanim uz pandemiju kornavirusa. Prvo izlaganje u 9 sati održat će upravo članica Nacionalnog stožer dr. Markotić pod nazivom: Budućnost sa Sars-CoV-2: kraj igre ili vječna igra?

- Glavni cilj kongresa je okupiti zdravstvene radnike jugoistočne Europe s različitim stručnim iskustvom i vodeće stručnjake u tom području kako bi razmijenili znanje i stručnost o prevenciji, dijagnostici i liječenju najčešćih bolesti putnika i migranata, tropskih bolesti i HIV infekcija. Namjerna nam je postići ovaj cilj kroz visokokvalitetne radionice i predavanja te se nadamo da će mlađe kolege imati priliku mnogošto naučiti ali i predstaviti svoje izvorne radove – navodi u ime organizatora kongresa dr. Davorka Lukas.

25. travanj 2024 15:21