StoryEditorOCM
KalelargaADIO TOME!

Zadar je ispratio Tomislava Čerinu: Danas nas je ovdje toliko jer nas je svojom prisutnošću u našim životima činio boljima i čovječnijima

Piše Zadarski.hr
14. veljače 2024. - 18:38

Tomo je bio umjetnik i slikar, ali se tako nikad nije isključivo identificirao. Bio je prije svega čovjek koji je svojom dobrotom i ljudskošću, svojom svakodnevnom brigom i skrbi za druge, iskazivao svoju čovječnost. Tomo je bio poseban, čovjek bogate biografije kojom se nije razmetao, u važnim stvarima bio je jednostavan, a u banalnim kreativan, bio je religiozan, plemenit i nadasve čovječan. Zato nas je danas ovdje toliko, jer smo njegovom pristnošću u našim životima osvijestili svoju čovječnost. Jer nas je činio boljima, kazao je Marko Vučetić na posljednjem ispračaju Tomislavu Čerini, umjetniku, slikaru i bivšem profesoru u bišoj zadarskoj Kemijskoj i Tekstilnoj školi u Centru za odgoj i usmjereno obrazovanje Juraj Baraković.

image

Tomislav Čerina 1950.-2024.

Luka Gerlanc/Cropix/Slobodna Dalmacija

Čerina je preminuo u subotu 10. veljače nakon duge i teške bolesti u 75. godini života. Bio je čovjek posebna kova, po obrazovanju diplomirani inženjer elektrotehnike, po vokaciji umjetnik i pedagog, čovjek ideja, strastven, životan, fizički markantan i intelekutalno dosljedan. Nikad nemoj da ti želje budu iznad mogućnosti ili ćeš u životu platiti veliku cjenu, znao je govoriti.

Posljednjem ispraćaju Tomislavu Čerine na zadarskom gradskom groblju u srijedu, uz rodbinu i prijatelje, odazvao se veliki broj Zadra koji su s Čerinom djelili zajedničke interese, druženja i njegovu karizmu čovjeka Grada bez kojeg Zadar i Varoš nikad više neće biti isti.

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/
06. rujan 2024 20:48