StoryEditorOCM
KalelargaDONACIJA

Zadarska bolnica bogatija za još jedan vrijedan uređaj, kompatibilni respirator služit će za sedaciju pacijenata koji idu na magnet...

Piše I.I.
23. siječnja 2023. - 14:15

Opća bolnica Zadar dobila je još jednu hvalevrijednu donaciju i to od Supernova centra Zadar. Ovoga puta su iz Supernove donirali MR kompatibilni respirator vrijedan preko 33 tisuće eura, odnosno 250 tisuća kuna.

- Mi smo kao bolnica, pogotovo moj Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu, imali ideju da svim građanima osiguramo maksimalnu zdravstvenu uslugu kako bi u što manjem broju išli u velike klinike u druge gradove. Zbog toga smo htjeli nabaviti uređaj kojim se, na svu sreću, neće koristiti puno zaposlenika. Međutim, značajno ćemo pomoći našim pacijentima, pogotovo djeci i teškim bolesnicima. Naime, kada radimo dijagnostičke pretrage na magnetu, kojih imamo sve više, postoji problem klaustrofobije kod djece i kod odraslih. Pretraga traje dosta dugi i bučna je te je pacijente koji se boje potrebno sedirati. Zbog toga smo išli u nabavku respiratora s kojim možemo odrasle i djecu uspavati i držati ih u anesteziji koliko god treba i za to se vrijeme pretraga može napraviti prema pravilima struke, kazao je zamjenik ravnatelja bolnice, dr. Edi Karuc zahvaljujući Supernova centru na hvalevrijednoj donaciji.

- Iako je ovo relativno mali aparat, napravljen je od posebnih materijala koji mogu uć u magnetno polje i koji će nam pomoći u svakodnevnom radu, istaknuo je dr. Karuc.

- I ove smo se godine odazvali donaciji za Opću bolnicu Zadar. Ovo je donacija i novac koji uvijek ide u prave ruke zato što ga može koristiti najveći dio sugrađana. To je na neki način naša zahvala cijelom Zadru jer smo već dugi niz godina dio ove zajednice. Uvijek nastojimo pomoći i posebno nas raduje kada znamo da će uređaj koristiti i djeci, istaknula je voditeljica centra Iva Fisher dodajući kako je Supernova dosada zadarskoj bolnici donirala preko 170 tisuća eura, odnosno 1,3 milijuna kuna. 

20. travanj 2024 03:41