StoryEditorOCM
KalelargaČUDNA SITUACIJA

Zadarska bolnica godinama ostaje zakinuta za povećanje limita; "Zahvate radimo na razini KBC-a, a tretiraju nas kao liječnike drugog reda"

Piše L.B.
22. veljače 2021. - 15:20

Vijećnici su na sjednici Županijske skupštine u ponedjeljak došli do zaključka da „iz nekog neobjašnjivog razloga” zadarska bolnica svake godine ostaje zakinuta za povećanje limita, „unatoč trudu župana Božidara Longina i ravnatelja Željka Čuline."

- Nepojmljivo je da su nam limiti od '95. godine gotovo isti. Zahvate radimo na razini KBC-a, osobito na gastroenterologiji i kardiologiji. Nama iz splitskog KBC-a dolaze ljudi na pretrage koje mi radimo 12 godina, a Split ih još ne radi. Frustrirani smo ovakvim stanjem, kao da smo liječnici drugog reda – rekla je dr. Melanija Ražov Radas.

Temu je otvorio Željko Lončar (HDZ), rekavši da je u ovogodišnjem prijedlogu limita zadarska bolnica prošla najgore.

- Imamo svega 800 tisuća kuna, dok Čakovec, Našice ili Dubrovnik imaju između milijun i četiri milijuna kuna. To je vrlo čudna situacija i mi moramo žestoko reagirati. Svi bitni aparati kupljeni su donacijama, što je pohvalno, ali to ne ekskulpira Ministarstvo zdravstva od ovakvog ponašanja – rekao je Lončar.

16. travanj 2024 16:31