StoryEditorOCM
KalelargaUSPJEŠAN ULOV

Zadarska je policija u tri dana zaplijenila 37,6 kilograma marihuane: nitko od uhićenih otprije nije bio poznat zbog droge!

Piše IN
16. studenog 2020. - 11:08

Zadarska je policija u tri dana zaplijenila ukupno 37,6 kilograma marihuane.

U petak 13. studenog policija je državnom odvjetniku privela 41-godišnjaka zbog osnovane sumnje u iznajmljenom stanu u Zadru, radi stjecanja protupravne imovinske koristi daljnjom prodajom droge, držao osam kilograma i 839,7 grama marihuane raspoređene u 18 PVC vrećica, te 81,5 grama hašiša. Sumnjiče ga da je od studenog 2019. godine do 11. studenog 2020. u Zadru, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, u najmanje 24 navrata prodao marihuanu.

Nakon toga policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Zadra kod kojeg je pronađeno jedanaest kartonskih vreća u kojima se nalazilo oko 23 680 grama marihuana, dvije sasušene stabljike indijske konoplje visine 120 do 140 centimetra i tri sasušene grane indijske konoplje visine 60 do 90 centimetara, ali i 1.890 eura za koji se pretpostavlja da potječe od preprodaje droge.

Ukupna vrijednost droge namijenjena uličnoj pretprodaji na zadarskom području vrijedna je oko 1,1 milijun kuna.

Konačno, u subotu, 14. studenog oko 13 sati na izlazu s autoceste A-1 kod Posedarja policijski službenici zaustavili su osobni automobil Jaguar zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnjak s područja Zagreba.

Prilikom kontrole vozilo je pregledano službenim psom za detekciju droga PU zadarske, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela vozila. Riječ je o mješanki njemačkog i nizozemskog ovčara imenom Gana.

Provedenom pretragom vozila, na skrivenom mjestu u posebno preinačenom prostoru unutar vozila, pronađeno je 5 PVC vrećica u kojima se nalazila zelene biljna materija karakteristična za drogu marihuanu ukupne težine oko 4 956 grama, za koju je preliminarnim ispitivanjem dobivena pozitivna reakcija na drogu marihuanu. Droga je, neslužbeno doznajemo, također bila namijenjena zadarskom ilegalnom tržištu.

Zanimljivo je da nitko od trojice uhićenih muškaraca policiji otprije nije bio poznat zbog kaznenih dijela povezanih s narkoticima.

18. travanj 2024 06:19