StoryEditorOCM
KalelargaPOJAČANI NADZOR

Zadarska policija ovog je vikenda imala pune ruke posla: uhvaćeno je 30 pijanih vozača, 10 njih je odbilo test na droge, a oduzeta su i dva vozila!

Piše A.V.Š.
12. veljače 2024. - 14:28

Pojačane aktivnosti policije usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koje su uzrok najtežih prometnih nesreća sa teško ozlijeđenim i poginulim osobama nastavljene su i ovog vikenda: alkoholiziranost vozača, vožnja nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela i prekršaji motociklista. 

U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

Policijski službenici proteklog vikenda od 09. do 12. veljače 2024. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 172 prekršaja od čega izdvajamo:

30 prekršaja zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 

44 prekršaja zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja 

11 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa,

 7 prekršaja zbog nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježeno je 10 prekršaja zbog odbijanja testiranja na droge, 12 prekršaja zbog vožnje jednosmjernom ulicom u suprotnom smjeru te 3 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja.

Iz prometa su isključena 43 vozača i 2 vozila. U tom vremenu dogodilo se 17 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

22. veljača 2024 20:06