StoryEditorOCM
4 kantunaVELIKA AKCIJA

Zadarska policija zaplijenila gotovo 5 kilograma kokaina, heroina, amfetamina i marihuane! Sve je nanjušio policijski pas Boy!

Piše Iva Ivanac
28. svibnja 2024. - 11:35

Zadarska je policija kod 26-godišnjaka sa splitskog područja pronašla gotovo pet kilograma raznih narkotika, kokaina, heroina, afetamina i marihuane.

Akcija zadarske policije dogodila se 24. svibnja kada su zaustavili vozilo splitskih registarskih oznaka kojim je upravljao 26-godišnjak iz Splita. 

- Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga, 26-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, kazao je Željko Pilipović, voditelj službe kriminalističke policije dodajući kako je policija odvezla auto u dvorište policijske postaje i na temelju naloga izvršila pretres.

U pretresu vozila policijskim službenicima je pomagao i pas Boy, inače "zaposlenik" PU šibensko-kninske. Boy je imao pozitivnu reakciju na postojanje opojnih droga u osobnom vozilu pa su policijski službenici otkrili ispod sjedala suvozača poseban prerađeni pretinac u kojem su pronašli "brdo" droge. 

- Pronađena je veća količina opojnih droga i to 1.614 grama kokaina, 1.360 grama heroina, 1.074 grama amfetamina i 1.070 grama marihuane. Ukupno je to 4.794 grama droge, kazao je Pilipović.

Muškarac je također oduzet mobitel kao i vozilo kojim je prevozio drogu te mu je određen istražni zatvor. 

U drugom slučaju zaustavljeno je vozilo kojim je upravljala 26-godišnja hrvatska državljanka. Kod nje je pronađeno 12 mobitela, novac i manja količina marihuane i kokaina. 

image
Jure Miskovic/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image

Željko Pilipović, voditelj Službe kriminalističke policije

Jure Miskovic/Cropix/Cropix
image
Jure Miskovic/Cropix/Cropix
25. lipanj 2024 16:40